economie

05 aug 2010, 09:09

Unieke opleiding voor technische jongeren in Groningen

“Nieuwe mogelijkheden voor jongeren die de techniek in willen, maar geen baan kunnen vinden”. Door een unieke samenwerking van Actieplan Jeugdwerkloosheid Groningen, Goflex Young Professionals en het Alfa College kan het komende schooljaar een select groepje leerlingen kosteloos de versnelde opleiding tot Monteur Elektrotechnische Installaties volgen. In navolging van vergelijkbare trajecten in Schiedam en Amsterdam zal de sprintopleiding Elektrotechniek met baangarantie in Groningen in september dit jaar van start gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Het is een pittige opleiding omdat alle lesstof in één in plaats van twee jaar gegeven wordt. Onze ervaringen tot nu toe zijn dat alle leerlingen binnen de gestelde tijd hun diploma halen. Ook voor de komende lichtingen zal de lat zo hoog liggen", laat Peter van Winssen, directeur Goflex Young Professionals B.V. weten.

Voor de sprintopleiding Elektrotechniek zullen alle lessen op een speciaal door Goflex ingerichte locatie in Groningen gegeven worden. Ook voor de theorie komen de ROC docenten naar Goflex.

“Naast de theorie, is bij deze versnelde opleidingen erg veel aandacht voor praktijktraining. Goed voor de broodnodige afwisseling, maar goede praktische vaardigheden komen ook goed van pas nadat het diploma is behaald. De geslaagde leerlingen krijgen namelijk een baangarantie bij één van onze partnerbedrijven, of ze gaan bij ons verder leren via de beroeps begeleidende leerweg”, aldus Peter van Winssen. “Voor het nieuwe schooljaar zijn nog enkele plekken beschikbaar” laat hij nog snel weten.