economie

02 okt 2008, 20:08

Uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang gaat samenwerken met stichting De Brug

Ter ere van haar 75-jarig bestaan gaat Uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang samenwerken met Stichting De Brug in het project ‘School & Sport Speciaal Groningen’. Het project ‘School & Sport Speciaal Groningen’ wil kinderen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden wekelijks te sporten in een (reguliere) sportomgeving. Algemeen Belang ziet dit als een verlengde van haar eigen uitgangspunt ‘leven en midden in het leven staan’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting De Brug organiseert vijf sportdagen die Algemeen Belang financieel ondersteunt. De sportdagen worden georganiseerd op de vijf ZMLK-scholen in de provincie. De eerste sportdag vindt plaats op woensdag 8 oktober 2008, de laatste in mei 2009.

Op 17 december reikt Evert de Niet, algemeen directeur, tijdens de eindejaarsborrel van Algemeen Belang de cheque uit aan Stichting De Brug.

Algemeen Belang is een zelfstandige, regionaal werkende uitvaartverzorger
en -verzekeraar, die kwalitatief hoogwaardige producten en diensten levert op het gebied van uitvaartzorg.

Algemeen Belang is in grootte de 10e natura uitvaartverzekeraar in Nederland en beheert ruim 37.000 polissen. Er zijn vergevorderde plannen om te komen tot de oprichting van een eigen crematorium in de stad Groningen alsmede tot het aanleggen van een natuurbegraafplaats in de provincie.