economie

21 jun 2009, 18:06

Tienduizenden bij Cubaweek Groningen City Club in Groningen

Zaterdag 20 juni is de Cubaweek feestelijk afgesloten met een Stadjersbraderie, muziek op diverse podia, een financiële bijdrage voor ‘Ayuda para Cuba’ en de bekendmaking van de winnaar van de origineelste Cubaanse onderneming.Gedurende de Cubaweek werd de wedstrijd gehouden voor de onderneming met de meest originele Cubaanse uitstraling. Winnaar werd Bess in de Poelestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury gaf in haar beoordeling aan dat de keuze op Bess is gevallen vanwege de gebruikte creativiteit in een stijlvolle integratie van Cuba met haar product en de verhouding tussen beschikbare ruimte en middelen. De winnaar kan de Cubaanse sfeer zelf gaan proeven tijdens een zestiendaagse reis voor twee personen naar Cuba. Deze reis wordt aangeboden door SRC Cultuurvakanties, Marketing Groningen, Groningen City Club en Groninger Museum. Tweede en derde werden respectievelijk Luckie Look Hairsaloon en Mannenwinkel.

Ayuda para Cuba
Tijdens de prijsuitreiking maakte de organisatie ook bekend dat rondom het record Salsadansen dat verbroken werd op vrijdag 19 juni jl. het goede doel ‘Ayuda para Cuba’ (Hulp aan Cuba) in enkele dagen tijd € 1.306,34 heeft opgeleverd. Het opgehaalde bedrag werd uitgereikt aan initiator Juan Carlos Gonzalez die het zal schenken voor de wederopbouw van scholen in Santiago die door de orkaan Ike verwoest is.

Tentoonstelling Cuba
De succesvolle Cubaweek is inmiddels afgesloten, maar de tentoonstelling ‘Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden’ loopt door t/m 20 september 2009 in het Groninger Museum.

(Foto: Peter Kleijwegt)