economie

23 jan 2010, 10:10

Teijin Aramid schenkt € 3.500,- kerstgeld aan Ommelander ziekenhuis

Teijin Aramid uit Delfzijl heeft een bedrag van 3500 euro geschonken aan het Ommelander ziekenhuis in Winschoten. Bijzonder is dat het gaat om geld van het personeel. Althans: de medewerkers hebben de helft van hun kersgratificatie aan ene goed doel beschikbaar gesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Teijin Aramid wil graag een bijdrage leveren aan de leefomgeving waarin zij opereert. Dit streven komt voort uit de bedrijfsfilosofie waar maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke plaats inneemt. Teijin Aramid schenkt daarom ieder jaar namens de medewerkers de helft van het kerstgeld dat aan kerstpakketten wordt besteed aan een aantal goede doelen. Dit gebeurt zowel lokaal als landelijk. Voor de kerstgelden voor Delfzijl is gekozen voor het Ommelander ziekenhuis in Winschoten.

Nieuw Meubilair
Er is gekozen voor het Ommelander ziekenhuis is omdat daar behoefte is aan middelen om de inrichting van de kinderafdeling te bekostigen. De donatie van Teijin Aramid bedraagt € 3.500,- en zal worden gebruikt voor nieuw meubilair en de aankleding van de kamers waar de veelal zeer jonge patiënten zullen verblijven. Dit is nodig in verband met de samenvoeging van de klinische gynaecologie en de klinische geneeskunde van het Delfzicht ziekenhuis naar het Lucas ziekenhuis in Winschoten.

Hiermee hoopt Teijin Aramid een positieve bijdrage te leveren aan het verblijf van de jonge patiënten.

Naast de regionale donaties van de vestigingen van Teijin Aramid in Emmen, Delfzijl en Arnhem, kiezen de medewerkers ook een landelijk doel. Dit jaar is dat de Reuma & Artrose Stichting. De overhandiging van de cheque voor deze Stichting zal op 27 januari as. plaatsvinden.

Over Teijin Aramid
Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron ®, Sulfron ®, Teijinconex ® of Technora ® aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. Met onze vier hoogwaardige aramide vezels – geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Japan – bieden wij een breed pallet aan producten. En met onze ongekende kennis en ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe innovaties. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales & marketing organisatie. Dat is ‘The power of Aramid’. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan onze website www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Groep
Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op vijf hoofdgebieden: synthetische vezels; films en kunststoffen; farmaceutica en medische hulpmiddelen; groot- en detailhandel; en IT en nieuwe producten. Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 9,4 miljard dollar (943,4 miljard yen, 1 dollar = 100 yen) in fiscaal jaar 2008 en heeft wereldwijd circa 19.000 medewerkers verspreid over ongeveer 160 landen. Ga voor meer informatie naar www.teijin.co.jp.