economie

10 feb 2009, 11:11

Subsidie van provincie Groningen voor installateurs van zonneboilers

Het Energieconvenant Groningen organiseert op woensdag 11 februari 2009 een informatiebijeenkomst over zonneboilers, bedoeld voor installateurs die met deze techniek (gaan) werken. Een zonneboiler is een bestaande techniek die uitstekend toepasbaar is voor duurzame energieproductie. Dit is dringend nodig, onder andere vanwege de stijgende energieprijzen. Het rijk geeft particulieren subsidie voor zonneboilers. Het Energieconvenant Groningen wil juist installateurs stimuleren en ondersteunen door het organiseren van een informatiebijeenkomst en het verstrekken van € 100,- subsidie per geïnstalleerde zonneboiler aan installateurs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Energieconvenant is een samenwerkingsverband van de provincie Groningen, gemeente Groningen, Gasunie, GasTerra, Rabobank, Waterbedrijf Groningen, Nuon en Essent en ondersteunt concrete projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Gezamenlijk worden op verschillende terreinen duurzame projecten gestart en ondersteund. Van de introductie van groene elektrische scooters tot energiebesparing in de openbare verlichting en het boerenbedrijf. Met de rijksregeling 'duurzame warmte' wordt het voor particulieren aantrekkelijk om een zonneboiler aan te schaffen. In dit proces kunt u als installateur een belangrijke rol spelen.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt u geïnformeerd over de nieuwste technieken op het gebied van duurzame energie. Ook krijgt u uitleg over de beste wijze waarop u uw klant kunt adviseren bij de aanschaf van een zonneboiler. Tevens wordt een subsidie verstrekt voor het installeren van zonneboilers. De subsidie is bedoeld voor geïnstalleerde zonneboilers in de provincie Groningen.

WAAR EN WANNEER


Datum: Woensdag 11 februari 2009
Tijd: Vanaf 15.00 uur
Locatie: Gasunie Research & Technology, Energieweg 17 te Groningen.

Installateurs kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden via e-mail secretariaat-mb@provinciegroningen.nl of tel. 050-316 4766.
Meer informatie vindt u op www.energieconvenantgroningen.nl.