economie

26 mrt 2009, 08:08

Studentondernemers strijden om coachingstraject

Op 27 maart kunnen studentondernemers in het Groningse provinciehuis tijdens een pitchwedstrijd strijden om wie de beste bedrijfspresentatie geeft. Deze middag staat volledig in het teken van noordelijke studentondernemers, als investeringsfonds Square One een bijeenkomst houdt om hen voor te lichten over financiering en begeleiding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zes kandidaten krijgen twee minuten de tijd om hun ideeën te presenteren aan de jury. Het beste idee wordt beloond met een cheque ter waarde van 250 euro en een coachingstraject ter waarde van 750 euro. De kandidaten zijn geselecteerd tijdens een pitchtraining.

Het investeringsfonds Square One is ontstaan uit een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen Houdstermaatschappij, de Hanzepoort en de Stichting ir. G.J. Smid Fonds. Het idee achter dit fonds is dat er meerdere studentondernemers in hun opstart- of eerste groeifase financiering tekortkomen om optimaal te kunnen starten. Square One wil dit gat opvullen door kapitaal te bieden en daarnaast ondersteuning op strategisch niveau.

De wordt gehouden in de Statenzaal van het provinciehuis en begint om kwart voor drie.