economie

28 feb 2008, 09:09

Studenten ontmoeten noordelijk bedrijfsleven

Op 5 en 6 maart 2008 vindt in Martiniplaza in Groningen de nieuwe editie van Recruiting Noord plaats; hét carrière event van Noord-Nederland. Het evenement biedt noordelijke bedrijven en talentvolle hoger opgeleide studenten de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het evenement kunnen young professionals, studenten en de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven tijdens de vele activiteiten contacten met elkaar leggen. Er zijn lezingen en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops omtrent solliciteren, netwerken en ondernemerschap. Er kan worden deelgenomen aan een debat met studenten of aan een speed-date sessie. Ook kunnen nieuwe contacten worden opgedaan tijdens de deelnemersborrels of op de beursvloer waar de deelnemende bedrijven zichzelf presenteren.

Maar de belangrijkste kennismaking vindt plaats tijdens de één-op-één sollicitatiegesprekken. Deze worden ingepland aan de hand van een speciaal voor dit doel ontworpen matchsysteem op de interactieve website. Studenten kunnen vooraf op www.recruitingnoord.nl aangeven in welke branche ze geïnteres­seerd zijn. De werk­gevers kunnen op hun beurt studenten uitnodigen voor een gesprek, op basis van de CV gegevens waarmee de studenten zich inschrijven op de site. Deze sollicitatiegesprekken ter plaatse maakt het evenement uniek in zijn soort.