economie

20 jan 2009, 10:10

Studenten Hanzehogeschool Groningen helpen noordelijke ondernemers

Studenten International Communication van de Hanzehogeschool Groningen gaan de ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens een studietrip naar China delen met noordelijke ondernemers. Dertig studenten van de opleiding hebben recentelijk veertien dagen in China doorgebracht. Ze ontdekten daar een aantal belangrijke (zakelijke) culturele verschillen en vonden een aantal oplossingen om deze te overbruggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De oplossingen en ervaringen van de studenten worden vrijdag 23 januari gepresenteerd aan vertegenwoordigers van Philips, Meijer Tankcleaning, Multi Purpose Industries, Pedimed, Zinger BV en Lypack BV.

Bovengenoemde bedrijven formuleerden opdrachten voor de studenten in Tianjin. Zo gaf bijvoorbeeld Pedimed, een noordelijke groothandel in de voet- en schoonheidsverzorging, de opdracht mee om zakenpartners in China te vinden. Ook vroeg het bedrijf of de studenten een communicatieplan wilden schrijven met aanbevelingen op het gebied van communicatiemiddelen en –producten om de positie op de internationale markt te vergroten.