economie

11 jun 2009, 20:08

Steeds meer Friese passagiers vanaf Groningen Airport Eelde: groei tien procent

Deze week vertrok de 68-jarige mevrouw Meindertsma uit het Friese Burgum voor de 30e keer naar Gran Canaria. Zij gaat al jarenlang zo’n 3 keer per jaar vanaf Groningen Airport Eelde op vakantie. De luchthaven bezorgde haar een bijzonder vertrek. De luchthaven vindt het een uniek gegeven dat deze Friese passagiers al zo vaak vanaf de luchthaven hebben gevlogen. De meeste passagiers komen van oudsher uit Groningen en Drenthe. Maar het aandeel passagiers uit Friesland groeit de laatste jaren gestaag. “Zo hebben we in 2008 een groei van 10% bewerkstelligd op de Friese markt. Daarbij is 65% van al onze vakantiepassagiers repeater en daar zitten uiteraard ook steeds meer Friese passagiers bij, waaronder mevrouw Meinderstma met een uniek aantal repeats. Daarom vonden wij dit een goede reden om deze passagiers in het zonnetje te zetten”, aldus adjunct-directeur Chiel Stutterheim.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mevrouw Meindertsma werd samen met haar partner, de heer Scheepstra, opgehaald in een luxe taxi. Rond 13:30 uur kwamen zij aan op de luchthaven, waar zij werden verwelkomd door adjunct-directeur Chiel Stutterheim en medewerkers van Groningen Airport Eelde.

Ontspannen vertrek
De gelukkige passagiers kregen een extra ontspannen vertrek met een supersnelle incheck en een feestelijke lunch in het luchthavenrestaurant Weelde. Mevrouw Meindertsma was blij verrast. “Geweldig dat wij op deze manier worden ontvangen door de luchthaven. Ook gaat onze dank uit naar reisbureau Toerkoop uit Dokkum die de luchthaven heeft getipt over ons vertrek!” aldus mevrouw Meindertsma.