economie

25 feb 2009, 09:09

Startkapitaal voor innoverende jonge ondernemers met lef; FLINC: nieuw initiatief NOM, Syntens, Kvk en TCNN

De hele wereld houdt de adem in omdat het kredietcrisis is. Hoewel heel de wereld? Nee hoor! Crisis of geen crisis, een goed idee is een goed idee. Startende ondernemers die wel een innovatief idee hebben maar nog geen startkapitaal kunnen nu terecht bij Flinc. Flinc is een nieuw initiatief uitgevoerd door de Noordelijke ontwikkelingsmaatschappij (NOM) in samenwerking met Kamer van Koophandel, Syntens en TCNN.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het wordt voor startende ondernemers steeds lastiger om bij de bank een startfinanciering te krijgen. Flinc helpt innovatieve ondernemers met het zoeken naar risicokapitaal door onafhankelijk door te verwijzen naar verschillende risicokapitaalverschaffers en zich in te zetten om deze verwijzing zo succesvol mogelijk te maken. “Er zijn zoveel verschillende soorten potjes, fondsen en financieringen waar zoveel verschillende criteria voor gelden dat het soms lastig zoeken is. Wij helpen ondernemers het juiste fonds te vinden”, aldus Wytze Rijke (coördinator Flinc).

Flinc geeft feedback op het businessplan van de ondernemer. Ondernemers worden zo geholpen met het vervolmaken van hun plannen en het invullen van ontbrekende kennis of vaardigheden, waardoor de kansen op een succesvolle aanvraag toenemen. “We zoeken vooral starters met nieuwe ideeën. Dat hoeft niet altijd een tastbaar product te zijn, maar het kan ook iets innovatiefs in de dienstverlening zijn. De ondernemer moet wel de ambitie hebben om zijn product groot te laten worden zodat het ooit de noordelijke regio zal overstijgen”, aldus Rijke.

Je eigen bedrijf beginnen op basis van een innovatief idee? Een betere timing kun je niet hebben! Voor meer informatie kijk op www.f-linc.nl of bel (050) 5214434.