economie

08 nov 2009, 21:09

Starters steeds beter voorbereid op Startersdag Kamer van Koophandel; Baan kwijt? Begin voor jezelf...

Ruim 2.500 aankomende en net gestarte ondernemers bezochten zaterdag 7 november de Startersdag van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. In Groningen, Leeuwarden en Emmen konden bezoekers ontdekken wat er allemaal kan en mag bij het starten van een bedrijf. Opvallend was dat de starters steeds beter voorbereid zijn en gericht op zoek gaan naar informatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als startende ondernemer heb je veel vragen. De jaarlijkse Startersdag is bij uitstek de gelegenheid om je te oriënteren. De bezoekers namen duidelijk goed voorbereid deel aan de seminars en informatiemarkt. Daardoor kregen de toekomstige ondernemers nuttige tips en adviezen van succesvolle ondernemers, andere starters en professionele instanties. Ook werd er volop genetwerkt en werden ervaringen uitgewisseld.

Het waarmaken van een droom blijkt nog steeds een belangrijk motief om een bedrijf te starten. Toch waren er ook bezoekers die overwegen om voor zichzelf te beginnen omdat ze door de crisis hun baan (dreigen te) verliezen. Daarnaast kiezen veel mensen voor het starten van een eigen bedrijf naast hun baan. Ook mensen die al ondernemer zijn bezochten de Startersdag. Zij waren vooral op zoek naar informatie over zaken doen in het buitenland, de aan- en verkoop van een
bedrijf en nieuwe interessante contacten. Tot en met het 3e kwartaal 2009 hebben 7.500 starters zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland.