economie

05 sep 2009, 11:11

"Sport moet verboden worden!", aldus minister Donner in Groningen bij druk bezocht gala VNO-NCW Noord

"We moeten sport zo langzamerhand maar gaan verbieden in Nederland!". Dat zei vrijdagavond minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken in Groningen. Hij was gastspreker tijdens het gala van werkgeversorganisatie VNO NCW Noord. Hij ging aan het begin van zijn speech even in op het feit dat zijn collega minister, Gerda Verburg, afgelopen week onwel was geworden, en maakte daarover een grapje waarmee hij de hele zaal aan het lachen bracht. "Ik ben zelf gelukkig geen sporter, en ik houd met maar bij fietsen. Maar als je ziet wat er allemaal gebeurt met mensen die intensief sporten, waaronder minister Verburg een fanatieke hardloopster, dan denk ik dat we sport maar eens moeten gaan verbieden", grapte hij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na afloop van zijn speech kreeg hij van voorzitter Bert van der Haar van VNO NCW Noord overigens zelf een pronte Batavus-rijwiel aangeboden, zodat hij zijn oude roestige brik waarmee hij altijd naar zijn werk fietst kan vervangen door een modern exemplaar van een Noordelijke fietsfabriek.


Overigens maakte Donner nog een andere opmerkelijke grap. Hij ging in op het feit dat het NNO die avond muziek van Queen ten gehore zou brengen. ‘’Een van de nummers van Queen heet: ‘’we will, we will rock you!’’. Later deze maand zal onze eigen Queen Beatrix met Prinsjesdag een Troonrede houden, dat op Nederland misschien wel eens hetzelfde effect kan hebben’’, aldus de minister, die daarmee doelde op kennelijk ingrijpende bezuinigingen die dan aangekondigd gaan worden.

Over de crisis zei hij dat het niet zoveel zin heeft om te gaan Zwarte Pieten over de schuldvraag. "Waar het nu om gaat is dat we er samen uit komen, en op termijn zal de schuldenlast van het Rijk fors teruggedrongen moeten worden. Maar het zal, als we samenwerken wel goed komen. U moet maar denken aan een bekend liedje uit de jaren vijftig: Cheerio, de jongens van Piet Hein, die krijgen ze lekker niet klein!’’, aldus minister Piet Hein Donner.