economie

17 sep 2009, 09:09

Seaports Experience Center officieel van start

Woensdagmiddag zijn de handtekeningen voor het Seaports Experience Center (SEC) gezet. Het centrum, dat verbinding moet leggen tussen vraag en aanbod in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en het Eemsdeltagebied moet promoten, gaat 3,2 miljoen euro kosten. Waar het exact komt te staan, is nog niet duidelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het SEC wordt gefinancierd door hebben Groningen Seaports, ISD Noord-Oost / Werkplein Eemsdelta, de Hanzehogeschool Groningen, de Noordelijke Regieraad Bouw en de Provincie Groningen. Het centrum wordt opgericht omdat het Eemsdeltagebied sterk in opmars is en bedrijven steeds moeilijker voldoende en gekwalificeerd personeel kunnen vinden.

Het SEC wordt onder meer een bezoekerscentrum waar geïnteresseerden door excursies, bedrijfsbezoeken en interactieve exposities kunnen beleven wat er gebeurt in het havengebied. Het SEC wil jaarlijks duizenden bezoekers rondleiden. Daarnaast zal het centrum een loketfunctie gaan vervullen waar bedrijven, scholen, werkzoekenden, scholieren en studenten terecht kunnen. Bedrijven kunnen er in de toekomst stageopdrachten/projecten, leerwerkplekken en vacatures melden en in contact komen met scholieren en studenten die deze plekken daadwerkelijk kunnen gaan invullen.

Wanneer het SEC klaar moet zijn, is nog niet bekend.