economie

14 sep 2009, 10:10

Schaadt eigen TV-kanaal FC Groningen onafhankelijke positie van RTV Noord en Dagblad van het Noorden? Debat in Noorder Pers Sociëteit

Het is gedaan met het monopolie van Studio Sport. Elke zichzelf respecterende voetbalclub heeft tegenwoordig zijn eigen tv-kanaal en maakt daar ook gretig gebruik van. Om bijvoorbeeld primeurs te melden of om wedstrijdbeelden te laten zien. In hoeverre is die ontwikkeling schadelijk voor de 'reguliere' media als Dagblad van het Noorden en RTV Noord? Kunnen zij de primeurs nu wel vergeten, omdat die als eerste worden gemeld via de website en de zender van FC Groningen? En in hoeverre bedreigt de opkomst van club-tv de onafhankelijke journalistiek? Kunnen journalisten nog wel schrijven wat ze willen? Of worden onwelgevallige verhalen 'bestraft' met een informatiestop, nu de clubs voor hun informatievoorziening aan de fans niet meer afhankelijk zijn van de reguliere media?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat wordt allemaal besproken en bediscussieerd tijdens de komende bijeenkomst van de Noorder Pers Sociëteit, 'De macht van het voetbal', op maandag 28 september. In verband met het onderwerp vindt de bijeenkomst deze keer plaats in de ABN AMRO Business Corner in de Euroborg in Groningen.

FC Groningen-directeur Hans Nijland gaat in discussie met Dagblad van het Noorden-sportjournalist Henk Mulder, NOS- en RTV Noord-sportjournalist Henk Kok en FC GroningenTV-maker Emiel Venema. Goos de Boer, hoofd Nieuws en Sport bij RTV Noord is de gespreksleider.

Programma:

17:00 uur Inloop
18:00 uur 'De macht van het voetbal'
18:45 uur Borrel / diner

Voor meer informatie over de bijeenkomst en de Noorder Pers Sociëteit zie: www.noorderperssocieteit.nl <http://www.noorderperssocieteit.nl/> .