economie

11 jun 2008, 11:11

RUG biedt leer-werkplek voor secretaresses

Vanaf eind augustus kunnen acht tot veertien potentiële secretaresses in opleiding aan de slag bij de Rijksuniversiteit om de fijne kneepjes van het secretaressevak onder de knie te krijgen. De deelnemers, afkomstig van het Alfa-college, wordt een leerwerkplek aangeboden bij de universiteit. Normaliter moeten deelnemers eerst zelf hun ‘werkplek’ zoeken, voordat zij de opleiding kunnen beginnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Opleidingsmanager van het Alfa-college Ben Batterink: ‘Het is natuurlijk een geweldige kans om binnen een organisatie als de universiteit het secretaressevak te leren. Hier zullen de deelnemers een spin in het web moeten zijn. Kwaliteiten zoals goed kunnen organiseren, coördineren en communiceren worden zeker ontwikkeld.’

Om een leerwerkplek te bemachtigen bij de universiteit en de opleiding bij het Alfa-college te gaan volgen, krijgen toekomstige deelnemers vooraf een intakegesprek. Motivatie en de beschikking over secretariële talenten spelen een belangrijke rol bij de aanname. Een prettige bijkomstigheid voor de deelnemers is dat het gaat om betaalde leerwerkplekken en dat de boeken en het lesgeld door de Rijksuniversiteit Groningen worden betaald.