economie

08 nov 2009, 15:03

Record aantal aanmeldingen Startersdag KvK Noord in Groningen

In totaal 2500 starters hebben zich aangemeld voor de Startersdag van KvK Noord, die op zaterdag 7 november plaatsvindt in Groningen, Leeuwarden en Emmen. Dat is ruim 30% meer dan vorig jaar. De Startersdag biedt nieuwe ondernemers de kans om zich in één dag te laten informeren over alle facetten van het ondernemerschap. Starters en ondernemers met plannen voor een eigen bedrijf zijn welkom in Martiniplaza in Groningen, het Friesland College in Leeuwarden en het Eden Hotel in Emmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Programma op maat

Het programma van de Startersdag 2009 omvat verschillende onderdelen: een informatiemarkt, presentaties en een netwerkplein. Op de informatiemarkt zijn alle partijen aanwezig om de ondernemer in spé nader te informeren over onderwerpen als financiën, fiscale zaken, verzekeringen, wetgeving, huisvesting en reclame.Tijdens de praktijkgerichte presentaties kunnen startende ondernemers kennis opdoen over de meest uiteenlopende aspecten van het ondernemerschap, zoals reclame en marketing, starten als freelancer, microfinanciering en starten met een uitkering.

Bij het onderdeel ‘Ondernemers wijzen je de weg’ vertellen ondernemers uit verschillende branches hun ervaringen over de start van hun bedrijf. Op het netwerkplein kunnen bezoekers eveneens contact leggen met andere recent gestarte ondernemers. Er liggen tevens handige netwerktips klaar. In aanvulling daarop biedt de Startersdag de mogelijkheid om een gratis zakelijke profielfoto te laten maken die gebruikt kan worden bij het digitaal netwerken. Deelname aan de Startersdag is gratis. Het complete programma staat op www.kvk.nl/startersdag.