economie

31 jul 2009, 08:08

PvdA-raadslid : Winter City van Grote Markt naar Ossemarkt

Het Groningse PvdA-gemeenteraadslid Bert Oost is ongelukkig met het feit dat er in december geen plaats is op de Grote Markt voor het inmiddels bijna traditioneel geworden evenement ‘’Winter City’’. Dat bestaat onder meer uit een populaire schaatsbaan en tal van activiteiten in Kerstsfeer. Volgens de gemeente Groningen is er in december op de Grote Markt geen plaats voor Winter City omdat dan het voor Groningen ook zeer belangrijke radio-evenement ‘’het Glazen Huis’ dan een plek krijgt op de Grote Markt. Daarop liet Winter City weten dat het evenement dit jaar geen doorgang kan vinden. In zijn weblog in de Digitale Stad Groningen meldt Bert Oost dat het misschien een uitstekend idee is om Winter City te verplaatsen naar de Ossemarkt. Dan krijg je de loop er meteen weer in naar dit plein, dat vroeger aanzienlijk meer bruiste dan tegenwoordig. Bert Oost in de DSG:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

(…)”Want, zo begrijp ik, is de organisatie van Wintercity duidelijk te verstaan gegeven dat er dit jaar op de Grote Markt geen plaats is voor de ijsbaan en wat daarmee annex is. En dat de organisatie daaruit zijn conclusies heeft getrokken, is begrijpelijk.””

“Jammer vinden velen en ook ik vind dat. Wintercity is een evenement dat zo langzamerhand niet meer weg te denken valt en wanneer je een jaar overslaat dan moet je een volgende keer een inhaalslag plegen om toch weer die aandacht en belangstelling van eerder op peil te krijgen.

‘En hoe zou het dan wel kunnen? Ik vraag mij al een tijdje af hoe het toch komt dat we in Groningen één van de mooiste parkeergarages onder een marktplein hebben aangelegd en vervolgens dat marktplein er eenzaam en verlaten bij laten liggen. Ik heb het natuurlijk over de Ossemarkt en ik herinner mij de tijden van vroeger, ook ik word een dagje ouder (!), waar de Ossemarkt nog een levendig plein was met veel activiteiten en zelfs nog met een echte markt.

De ‘loop’ is er kennelijk uit. Dat doet de vraag rijzen of we niet actie moeten ondernemen om de ‘loop’ er weer in te krijgen. Dat verdient zo’n plein. Ik zie het al voor me: stromen mensen van Grote Markt naar Ossemarkt en andersom en dat alles via de Oude Boteringe of de Oude Ebbinge. En wie weet, wordt het dan een hele aantrekkelijke plek voor het organiseren van Wintercity. Ik heb horen fluisteren dat er meer lieden deze richting op denken. Krijgen we dan toch nog winter in the city?…’


www.dsg.nl