economie

20 okt 2010, 20:08

Prijs van 20.000 euro wacht duurzaamste ondernemer van Groningen

Alle bedrijven in de gemeente Groningen kunnen meedingen naar de titel Duurzaamste Ondernemer 2010. De winnaar krijgt de hoofdprijs van € 20.000,-. De gemeente Groningen stelt bovendien nog eens € 5.000,- beschikbaar als aanmoedigingsprijs voor een kansrijk plan. De inschrijving sluit op 31 december.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In februari 2011 wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

De prijsvraag luidt: Welk bedrijf slaagt er op de meest effectieve en innovatieve manier in om invulling te geven aan duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is in dit verband dat er een duidelijke balans is tussen winst, milieu en sociale belangen. Bij de beoordeling van de inzending weegt de jury het ontwikkelen van een specifiek product met duurzame eigenschappen minder zwaar dan een bewuste keuze voor duurzaamheid in alle facetten van een bedrijf, in strategie en in processen. Ook wordt bij de beoordeling van het effectieve en innovatieve karakter van een inzending rekening gehouden met de branche waartoe de onderneming behoort.

Alle inzenders krijgen het inspirerende boek Duurzaam Ondernemen in Groningen met een overzicht van deel-nemers aan de drie eerdere prijsvragen. Ook kunnen alle inzenders deelnemen aan diverse netwerkactiviteiten.


Meer informatie over de prijs  op :

www.duurzaamstestad.groningen.nl