economie

29 feb 2008, 09:09

P+R terrein Euroborg wordt aangepakt

Het grote parkeerterrein langs de Bornholmstraat aan de overkant van de euroborg wordt aangepakt. Maandag 3 maart beginnen de werkzaamheden aan het nu nog provisorisch ingerichte P+R-terrein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het terrein wordt sinds begin 2006 gebruikt bij voetbalwedstrijden en grote evenementen in de binnenstad. Sinds januari 2008 maakt het terrein ook deel uit van het P+R-systeem. Gedurende werkdagen en op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen rijdt er elke 10 minuten een bus via het UMCG naar de Grote Markt.


Komende tijd wordt het terrein verhard, komt er betere verlichting en ook worden fietsenklemmen en een urinoir geplaatst.


Op 30 juni 2008 zijn de werkzaamheden klaar. Tot die tijd zal het terrein gedeeltelijk beschikbaar blijven voor parkeren. Het openbare parkeerterrein naast het Bastion-hotel is de afgelopen weken verbeterd als tijdelijke vervanging. Dit parkeerterrein zal worden gebruikt tijdens evenementen als de Bloemenjaarmarkt, of als FC Groningen thuis speelt. Gele borden ter plaatse zullen hier naar verwijzen.