economie

15 sep 2008, 09:09

Overwinningsplein in Groningen: prima winkelcentrum, maar bankjes ontbreken, vindt PvdA

De raadsfractie van de PvdA Groningen wil betere mogelijkheden om even uit ter rusten op het Overwinningsplein. Vanwege formele bezwaren ontbreekt een horecagelegenheid met terras. Maar oudere bewoners kunnen ook niet goed zitten op de nieuwe, ‘zwerveronvriendelijke’ bankjes op het plein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fractie van de PvdA in de raad heeft het College hierover vragen gesteld. Corpus den Hoorn is een geslaagd voorbeeld van wijkvernieuwing met het nieuw ingerichte Overwinningsplein als aansprekend middelpunt. Maar voor de oudere wijkbewoners die er winkelen, is het moeilijk om even te zitten en uit te rusten. Het nieuwe straatmeubilair is namelijk ‘zwerveronvriendelijk’, dat wil zeggen zonder rugleuning. Dit treft in de praktijk vooral de ouderen uit Corpus den Hoorn.. De PvdA vraagt het College van B&W daarom of de bankjes kunnen worden vervangen door comfortabele exemplaren. Ook vraagt de fractie of het college kans ziet alsnog een terras op het Overwinningsplein toe te staan. Tot op heden is dat namelijk steeds op formele gronden geweigerd.

De PvdA hoopt met de betere zitmogelijkheden het Overwinningsplein nog aantrekkelijker te maken en de ouderen te laten meeprofiteren van het succes van de wijkvernieuwing in Corpus den Hoorn.