economie

13 jul 2009, 08:08

Oud-directeur Meeùs start eigen bedrijf

George Groote (61) verlaat Meeùs Bedrijfshuisvesting om voor zichzelf te beginnen. Groote was ruim twintig jaar het boegbeeld van Kamminga Makelaars en later Meeùs Makelaars. Zijn nieuwe bedrijf gaat George Groote Commitment heten. Het bedrijf zal zich met name richten op het adviseren van bedrijven, instellingen en overheden op het gebied van plan- en projectontwikkelingen, bedrijfsverplaatsingen en ruimtelijk ordening.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een eerste klus heeft Groote al binnen: hij gaat vanaf augustus een grote noordelijke gemeente adviseren bij de praktische uitwerking van een stedenbouwkundig plan. Daarnaast is het nieuwe bedrijf ook al bezig met het adviseren van een aantal bedrijven bij hun nieuwbouw- of verhuisplannen.

Groote studeerde aan de HEAO in Groningen waarna hij actief was in het bankwezen en het Bureau Bedrijfsleven. Bij het laatstgenoemde was hij o.a. actief bij de ontwikkeling van het Martini Trade Park en het Zernike Science Park in Groningen. Ook was Groote gedurende een periode van vijf jaar voorzitter van de Groningen City Promotie, de voorloper van de huidige Groningen City Club (GCC). Vanaf 1989 werkte Groote bij Kamminga Makelaars waar hij van 2000 tot 2006 hoofd van de woningmakelaardij was. In 2003 veranderde Kamminga in Meeùs en richte het kantoor zich op bedrijfshuisvesting.