Economie

Opening Market Hotel uitgesteld wegens problemen met geveldelen

De opening van het Market Hotel aan de Grote Markt is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Er zijn problemen met de ophanging en levering van gevelelementen, zogenoemde pilasters. Uit voorzorg zijn de pilasters aan de achterkant van het in aanbouw zijnde hotel met sjorbanden vastgezet.


Leestijd: 1 minuut

De problemen met de ophanging van de pilasters kwamen ongeveer drie maanden geleden aan het licht, zo meldt stadsblog Sikkom. Aan de kant van de Grote Markt bleek dat het cementwerk van een pilaster was gaan scheuren. Het betreffende element is uit voorzorg verwijderd, en de pilasters aan de achterzijde zijn voor de zekerheid vastgezet met sjorbanden.

Failliet

Nadat de problemen aan het licht kwamen is door de ontwikkelaar, Volker Wessels, contact opgenomen met Verbaan Systems uit Weert, de maker van de prefab-elementen. Niet lang daarna ging het bedrijf failliet, zo zegt Han Brinkhuis, directeur bijzondere projecten bij ontwikkelaar Volker Wessels, tegen Sikkom. 

Volker Wessels slaagde erin om nog een aantal vrachtwagens met al bestelde maar nog niet geleverde gevelelementen naar Groningen te halen. Ook werd een deel van het personeel van het failliete bedrijf overgenomen, vanwege de specifieke kennis die nodig is voor het plaatsen van de pilasters.

Probleem is dat de oorzaak van het gebrek nog steeds onduidelijk is. Volgens Brinkhuis wordt er onderzocht hoe de problemen het beste opgelost kunnen worden. Zolang er geen oplossing is, ligt het werk aan de gevel stil. “We hopen zo snel mogelijk de werkzaamheden te hervatten”, zegt hij tegen Sikkom.

Ondertussen heeft Volker Wessels zelf een productielijn opgezet om de elementen te kunnen bouwen en af te werken. “Die wordt nu alvast ingericht zodat we direct aan de slag kunnen als de oplossing is gevonden.” 

Uitstel oplevering

Brinkman vermoedt dat de oplevering van het Market Hotel door de problemen zo’n drie maanden vertraging oploopt. 

Het Market Hotel is een hotel van de West Cord Groep. In totaal zal Market Hotel zes verdiepingen beslaan, met op de bovenste etage een groot dakterras waar zo’n tweehonderd gasten kunnen vertoeven. Het hotel krijgt 120 kamers, waarvan een deel met Frans balkon.