economie

02 nov 2010, 10:10

Op zoek naar mkb-vriendelijkste gemeente

Ondernemers kunnen komende maanden hun stem uitbrengen op wat volgens hen de meest mkb-vriendelijke gemeente van Nederland is. Er kan gestemd worden op de site www.mkbvriendelijkstegemeente.nl. De winnaar en tevens opvolger van Skarsterlân wordt in maart bekend gemaakt. MKB-Nederland Noord wil met deze verkiezing gemeenten aansporen zich nog meer in te spannen voor een goed lokaal ondernemersklimaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met deze prijs onderzoekt MKB-Nederland bovendien het lokale ondernemersklimaat. Hoe klantvriendelijk zijn gemeenten? Is er bijvoorbeeld een ondernemersloket? Wordt er snel betaald? Krijgt het lokale mkb voldoende kansen bij opdrachten van de gemeente?

Ondernemers kunnen hun stem uitbrengen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl. Net als vorig jaar is er een competitie per provincie. Dit jaar zijn er ook prijzen voor onder andere de beste van de 36 grootste gemeenten, de snelst betalende gemeente en die met het aantrekkelijkste aanbestedingsbeleid. De landelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in april 2011. Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, gaf donderdagavond tijdens de Jaarvergadering van MKB-Limburg het formele startsein voor deze tweejaarlijkse verkiezing.