economie

14 nov 2008, 09:09

Ondernemerstrefpunt volgens uniek concept geopend op bedrijventerrein Zuid-oost

Samen met het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen in de stad heeft de gemeente Groningen op bedrijventerrein Zuid-oost een ‘Ondernemerstrefpunt Groningen’ opgericht. Het Ondernemerstrefpunt is een uniek concept in Nederland. Wethouder Dijkstra, initiatiefnemer en bedenker van het concept: ‘Voldoende aanbod van goed, gekwalificeerd personeel is van cruciaal belang voor de economie van de stad Groningen en voor het Noorden. De afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven is de afgelopen jaren als onvoldoende ervaren. Het Ondernemerstrefpunt wil een bijdrage leveren aan het verkleinen van deze afstand door activiteiten op het gebied van opleiding en werk te initiëren, coördineren en faciliteren.’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Studenten en leerlingen gaan het ontmoetingspunt waar zij in contact kunnen komen met ondernemers opbouwen en bemensen. Het Ondernemerstrefpunt is inmiddels een erkend leerbedrijf. Daarnaast nemen adviseurs vanuit de onderwijsinstellingen plaats in het trefpunt en zal een onafhankelijke accountmanager bedrijven benaderen. De locatie wordt ook gebruikt voor overleg over de revitalisering van het bedrijventerrein Winschoterdiep-Eemskanaal, overleg met de bedrijvenvereniging en voor parkmanagement.

Ondertekening convenant
Inmiddels heeft de gemeente Groningen samenwerkings-afspraken gemaakt met enerzijds de Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost en anderzijds Noorderpoortcollege, Hanzehogeschool Groningen, Onderwijsgroep Noord (o.a. AOC Terra), Chr. Scholengemeenschap Groningen (waaronder Augustinuscollege, W.Gansfortcollege, Vinkenborgh en De Hamrik), WMOO en Unipartners. Ook VNO NCW, Kamer van Koophandel en MKB Noord ondersteunen het project.

On Stage Parade

Ter ere van de opening van het Ondernemerstrefpunt wordt op woensdag 19 november 2008 voor de leerlingen en studenten een ‘On Stage Parade’ georganiseerd in de hal van de Milieudienst (naast het Ondernemerstrefpunt. Het evenement zal bol staan van creativiteit, muziek en informatie-uitwisseling tussen leerlingen, studenten en ondernemers. Naast bedrijvenpresentaties zullen er diverse live acts zijn, waaronder Brainpower.