economie

15 sep 2010, 11:11

Ondernemers Congres Noord-Nederland:Uitreiking eerste certificaat Goed Werknemerschap

Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, zal vandaag het eerste certificaat voor ‘Goed Werknemerschap’ uitreiken. Deze zal naast opleiding en scholing een goed beeld geven van de houding en het gedrag van leerlingen. Hermans zal het certificaat uitreiken tijdens de eerste dag van het Ondernemerscongres in Noord-Nederland aan een leerling van het Noorderpoort in het bijzijn van Wim van der Pol, lid van CvB van het Noorderpoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het certificaat voor Goed Werknemerschap geeft bedrijven inzicht in de motivatie, houding en het gedrag van hun toekomstig personeel. Komt hij/zij op tijd, is hij/zij flexibel en nieuwsgierig en hoe is zijn/haar verzorging? Ook het omgaan met kritiek, hiërarchie en omgeving spelen een rol in de beoordeling van de potentiële werknemer. Om het certificaat te bemachtigen kunnen stagiairs een trainingsweek volgen. Hierin worden zij bijgestaan door gelicenceerde begeleiders. Ronden de deelnemers de training met succes af, dan ontvangen zij het certificaat.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van het eerste certificaat voor Goed Werknemerschap. De uitreiking vindt plaats tijdens een ontbijtbijeenkomst op woensdag 15 september met diverse ondernemers en bestuurders van MKB-Nederland Noord.

Aansluitend aan de ontbijtbijeenkomst kunt u deelnemen aan het Ondernemerscongres. Het congres, waarvan MKB-Nederland, ING en Synpact de initiatiefnemers zijn, is een inspirerend en motiverend evenement voor meer dan 2.000 ondernemers. Onder het thema Ondernemen anno morgen ontvangen ondernemers deze dag alle ingrediënten om vol kennis en enthousiasme aan de slag te gaan. Aanwezig zijn topsprekers als Annemarie van Gaal, Sjaak Bral, Jos Burgers, Marc Lammers en Remco Claassen. En ook collega-ondernemers uit de regio komen aan het woord, waaronder Johan Postma van Holiday Ice en Len Boot van NNZ bv.

Datum: 15 september, 9.20 uur
(NB: U kunt zich ook alleen aanmelden voor het Ondernemerscongres. Dit kan op zowel 15 als 16 september)
Plaats: Groningen, Martiniplaza in het Theatercafé (zie bijlage)

Meer info: Het volledige programma kunt u bekijken op www.ondernemerscongres.nl.