economie

02 sep 2008, 20:08

Ondernemers Congres Noord-Nederland over : ‘De Succesfactor’

MKB-Noord en het Samenwerkingsverband Noord Nederland organiseren vandaag, dinsdag 3 september, het Ondernemers Congres Noord-Nederland in het Martiniplaza in Groningen. Met meer dan 1700 inschrijvingen is het dit jaar ook weer volledig uitverkocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland, zal tijdens het ochtendprogramma o.a. ingaan op de thema’s groei en innovatie. Groei en innovatie zijn de hoekstenen van het economisch beleid. De vraag is of MKB-ondernemers letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgen om te groeien en te innoveren. In hoeverre worden zij belemmerd door ruimtelijke en planologische beperkingen of bijvoorbeeld door schaarste aan personeel? En welke rol speelt de sociale lastendruk?

Aansluitend zal John Jorritsma, voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland aandacht vragen voor inspiratie. In zijn speech zal hij toelichten dat Noord-Nederland een sterke regio is en meer wil investeren in samenwerking tussen onderwijs en ondernemers en overheid.


Tijdens een vraaggesprek op het podium met Ben Tiggelaar zal Jorritsma ingaan op vragen die leven bij het mkb.
Nordconnect, de projectorganisatie van het SNN, verzorgt gedurende de dag een themasessie over zakendoen zonder grenzen. Bezoekers kunnen op het Business plaza bij het SNN informatie krijgen over subsidies voor bijvoorbeeld innovatieprojecten en bij de stand van Nordconnect kan informatie opgehaald worden over de rally die volgend jaar mei gereden wordt vanuit Noord-Nederland naar de Baltische Staten en Scandinavië.