economie

01 nov 2009, 12:12

Ondanks recessie veel belangstelling om eigen bedrijf te beginnen; zaterdag Startersdag Kamer van Koophandel

Met nog minder dan een week te gaan, loopt het storm met het aantal aanmeldingen voor de Startersdag 2009. Waar er vorig jaar zo kort voor deze themadag het aantal aanmeldingen schommelde rond de 10.000, is het aantal momenteel opgelopen naar ruim 16.000. De Startersdag die op zaterdag 7 november a.s. op ruim 22 locaties wordt gehouden, blijkt ook dit jaar een toenemende aantrekkingskracht uit te oefenen op de ‘pre-starter’. Ondanks het grote aantal aanmeldingen, kunnen belangstellenden zich nog steeds aanmelden op www.kvk.nl/startersdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onderzoek van de Kamer van Koophandel onder het aantal starters in het eerste kwartaal, wees uit dat veel mensen met ondernemen beginnen omdat het een droom is die – afhankelijk van verschillende factoren – waar gemaakt kan worden. Om succesvol te kunnen ondernemen, is naast een ondernemersmentaliteit, onder meer voldoende kennis noodzakelijk om uiteindelijk te beginnen met ondernemen. De Startersdag is dan ook een
goede opstap. Daar kan de ‘pre-starter’ informatie inwinnen, kennis delen, netwerken en workshops volgen. Als uiteindelijk de beslissing om te ondernemen is genomen, blijft de Kamer van Koophandel producten aanbieden om de ondernemer te informeren en te ondersteunen in zijn ambities.

Ter gelegenheid van de Startersdag is ook nu weer het Startersmagazine verschenen. Hierin staan onder meer praktische tips en schetsen interviews met (toekomstige) ondernemers een beeld van het ondernemerschap.
 

Ook microfinanciering komt hierin aan de orde. Het magazine is – behalve tijdens de Startersdag – gratis bij de Kamers van Koophandel verkrijgbaar.

Feiten en cijfers


Sinds 2005 is het aantal starters aanmerkelijk toegenomen. In september 2005 schreven 6.444 bedrijven zich in, terwijl in september 2009, 9.521 nieuwe starters de knoop doorhakten. In deze tellingen is geen rekening gehouden met de nieuwe inschrijvers (conform de Handelsregisterwet van juli 2008). Meer cijfers staan op www.kvknl/cijfershandelsregister.