economie

05 jul 2010, 19:07

Noordhoff Uitgevers uit Groningen wint opnieuw internationale prijs

Bij de prijsuitreiking van de Europese Comenius EduMedia Award 2010 is Noordhoff Uitgevers uitb Groningen opnieuw in de prijzen gevallen. De Digitrainer van Moderne wiskunde en de Trainer Basisvaardigheden Spelling hebben elk een Comenius Siegel ontvangen. Het Gesellschaft für Pädagogik und Information e.V. kent elk jaar Siegels en Medailles toe aan didactische producten die pedagogisch, inhoudelijk of in vorm vernieuwend zijn. Beide Siegel-winnende NU-producten richten zich op het trainen en onderhouden van basisvaardigheden, zoals die zijn beschreven door de commissie Meijerink.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Digitrainer Moderne wiskunde
De Digitrainer van Moderne wiskunde sluit aan bij de Oefenboeken rekenen, maar kan ook zelfstandig worden ingezet. Ook op school zijn ze een groot succes: tot nu toe zijn er al 25.000 van verkocht (2009-2010). De Digitrainer is voor komend schooljaar beschikbaar voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

Trainer Basisvaardigheden Spelling
Met de Trainer Basisvaardigheden Spelling kunnen leerlingen zelfstandig hun spellingvaardigheid verbeteren. Het programma is volledig digitaal en adaptief, zodat het perfect aansluit op het niveau van de leerling..

Ook winnaar in 2009
In 2009 won Noordhoff Uitgevers met de Digicoach uit het Docentenpakket en het interactieve werkboek van de moderne vreemde talen de Comenius EduMedia Medaille. De Literatuurwebsite van Nieuw Nederlands werd toen onderscheiden met een Siegel. Noordhoff Uitgevers is hiermee de enige educatieve uitgeverij in Nederland die deze onderscheiding in de wacht wist te slepen. Noordhoff Uitgevers onderscheidt zich hiermee als toonaangevend op het gebied van ontwikkeling van digitaal lesmateriaal.

Meer informatie over de leermiddelen is te vinden op www.modernewiskunde.noordhoff.nl en www.trainer