economie

02 feb 2010, 09:09

Noord-Nederlandse exportclubs bundelen krachten in nieuwe stichting PIONN

Tijdens een bijeenkomst van Exportclub Drenthe, de Friese Exportclub en Exportclub Groningen is op maandag 1 februari de stichting Platform Internationaal Ondernemen Noord-Nederland, afgekort PIONN, opgericht. PIONN heeft tot doel de internationale handel te bevorderen voor ondernemers in de noordelijke provincies. Voorzitter van de stichting is Tom Bakker, directeur van Bakker Verenindustrie B.V. uit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de oprichting van de stichting PIONN is de samenwerking tussen de exportclubs geformaliseerd. De activiteiten van de drie exportclubs kunnen nu beter op elkaar worden afgestemd. PIONN gaat ook gezamenlijke evenementen organiseren. Op die manier wil de stichting ondernemers zoveel mogelijk laten profiteren van de kennis en het netwerk van de verschillende exportclubs.

PIONN gaat deelnemen aan de Internationale Handelsdag van de Kamer van Koophandel op 25 maart 2010. In samenwerking met de Hanzehogeschool en Noordelijke Hogeschool Leeuwarden komen er in het kader van het project SIA RAAK workshops op het gebied van internationaal zaken doen.