economie

11 mrt 2010, 21:09

NOM stelt risicodragend kapitaal beschikbaar voor Welles Hout Appelscha

NOM Finance, onderdeel van de N.V. NOM, stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan G.H. Welles Holding B.V. in Appelscha ten behoeve van haar werkmaatschappij Welles Hout. Welles Hout gebruikt dit kapitaal voor investeringen in de verdere groei van de onderneming. Welles Hout houdt zich bezig met de productie en levering van hout en houtproducten. De kracht van Welles Hout ligt in advisering, eigen productie, maatwerk en levering uit voorraad. Welles Hout werkt veelal met duurzaam larikshout, één van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Welles Hout is een innovatief en duurzaam bedrijf. In haar meer dan 80-jarig bestaan heeft de organisatie al vele ontwikkelingen doorgemaakt. Van afrasteringspalen tot rondhout naar de levering van tuinhout aan particulieren en professionele vakhandel. Door verbreding van het assortiment waaraan ook blokhutten / tuinhuisjes, en later professionele speeltoestellen werden toegevoegd, werd zowel het aanbod als ook de klantenkring uitgebreid. Toenemende vraag naar kant en klare producten voor de bouwwereld was de reden om ook prefab houtconstructies aan te gaan bieden.

Welles Hout is tevens een van de partners van de 4stappentuin. Dit zijn een aantal voorbeeldtuinen die gekocht kunnen worden bij de aankoop van een nieuwbouw woning. De tuin wordt dan direct aangelegd als de bouw van de woning klaar is. Welles Hout levert al het hout dat wordt gebruikt in de voorbeeldtuinen.

Welles Hout is net als vele andere ondernemingen de afgelopen maanden geraakt door de economische crisis. Met de kapitaalsinjectie vanuit de NOM wordt het bedrijf in staat gesteld verder te kunnen blijven investeren.

NOM Finance
De N.V. NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidieaanvragen en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.

NOM Finance is onderdeel van NOM en is een betrokken investeerder die investeert in kansrijke ondernemingen. Daarbij gaat de betrokkenheid verder dan alleen het verstrekken van risicodragend vermogen. NOM Finance zet de kennis en ervaring van participaties, financiers en adviseurs actief in voor de ondernemingen in haar portefeuille. Er wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in startende en groeiende ondernemingen en in ondernemingen waar opvolging of overname aan de orde is. NOM heeft circa € 100 miljoen geïnvesteerd in ruim 130 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.