economie

24 nov 2009, 09:09

Nieuwe Hansa Rally promoot duurzame energie

Het Noorden is een nieuw zakelijk evenement rijker: de Hansa Rally 2010. Dit is een autorally met als thema Green & Clean Technology. De toertocht voert langs een aantal steden in Noord-Europa met als doel het promoten van duurzame energie en om te leren van de groenste steden van Europa, de zogenoemde 'Green Capitals of Europe'. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt van 17 tot 22 mei 2010, is daarnaast veel gelegenheid tot netwerken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hansa Rally wordt georganiseerd door Hanze Development in samenwerking met studentenorganisatie AIESEC. De rally is bedoeld voor ondernemers en beleidsmakers in Noord-Europa die zich bezighouden met nieuwe technologie op het gebied van duurzaamheid en groene energie.

In zes dagen gaan de teams per auto van Groningen via Hamburg en Kopenhagen naar Stockholm en vandaar via Oslo weer terug naar huis. Er worden in elke stad ‘matchmaking’ bijeenkomsten georganiseerd waarbij de deelnemers in contact komen met organisaties die zelf werken aan duurzaamheidsinitiatieven of die de behoefte hebben hun kennis op dit vlak te verbreden. Ook worden onderweg projecten bezocht die zich bezighouden met duurzame energie, zoals installaties voor bio-vergisting.

Het is niet noodzakelijk voor deelnemers om zelf met een milieuvriendelijke auto mee te doen aan de Hansa Rally. Elke auto is toegestaan. Wel krijgen deelnemers onderweg de kans om met elektrische en biodieselauto’s te rijden. Want deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld Elmonet, Nederlandse importeur van de THINK en Biovalue, producent van biodiesel. Zij weten: zelf ervaren is de beste manier om enthousiast te worden.