economie

27 mei 2008, 20:08

Nieuw Werk en Onderzoek Centrum in Groningen geopend door wethouder Verschuren

Vandaag, woensdag 28 mei , verricht wethouder Peter Verschuren de officiële opening van het Werk en Onderzoek Centrum. Het W&OC is onderdeel van het Arbeidsintegratiebedrijf van DSW Stadspark in Groningen. Het centrum zet zich in om mensen weer uitzicht te bieden op werk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf de oprichting in 2005 tot nu toe heeft het W&OC zich een positie verworven als startpunt van menige carrière van vele werkzoekenden. Wat begon als een experiment met slechts een tiental cliënten per dagdeel, is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel geworden van DSW Stadspark. Dagelijks maken zo’n 200 mensen gebruik van de faciliteiten en begeleiding die het W&OC biedt. Op jaarbasis zijn dit anno 2008 circa 2500 deelnemers.

Met het aanleren van basale werknemersvaardigheden tot het opzetten van een persoonlijk competentieprofiel maakt het W&OC vele cliënten kansrijk. Voor menigeen is dan ook een gedegen sollicitatiebegeleiding zeer succesvol gebleken. Niet alleen perspectief op werk, maar ook daadwerkelijk aan de slag! Het W&OC heeft zich hiermee een unieke plaats verworven in Noord-Nederland

De bijeenkomst heeft uiteraard ook een inhoudelijke component. Onder leiding van Cunera van Selm van RTV Noord vindt een speeddebat plaats met als thema: in 2009 wordt de uitkering voor jongeren tot 27 afgeschaft, biedt dat kansen of beperkingen?