economie

27 mei 2008, 11:11

Nieuw investeringsfonds wil studentondernemers stimuleren

Met het nieuwe investeringsfonds Square One wil onder andere de RUG Houdstermaatschappij startende studentondernemers gaan ondersteunen. De doelstelling van het fonds is met financiele en non-financiele ondersteuning de bedrijven te laten groeien. Op 19 juni wordt er een startbijeenkomst gehouden voor dit fonds in de Hanze Societeit. Een onderdeel hiervan is een Dragons'Den-achtige wedstrijd waarin tien ondernemers pitchen en een prijs kunnen winnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De doelgroep van het fonds bestaat uit (potentiële) ondernemers van HBO en WO niveau die nog studeren of tot twee jaar geleden zijn afgestudeerd. Het fonds gaat per bedrijf beoordelen of het in aanmerking komt voor steun. Daarnaast is er een randvoorwaarde dat het fonds zich alleen richt op ondernemers in de regio Noord-Nederland.

Tijdens de startbijeenkomst van het fonds zal gestart worden met twee gastsprekers; oud-professor van de RuG, Geert Sanders en vervolgens zal de manager van Square One, Bernd Mintjes verder gaan over financiering en durfkapitaal. Het tweede deel staat in het teken van een pitchwedstrijd. Hierin krijgen tien ondernemers de kans hun idee, concept of product te presenteren voor de aanwezige jury. De winnaar krijgt ontvangt duizend euro.