economie

30 okt 2010, 11:11

Nieuw in Groningen: fysiotherapie tegen stress en onduidelijke vermoeidheid

Overbelast? Vermoeid? Gespannen? Pijn...? Hedy Christians is onlangs aan de Cuypersweg De Hunze) in Groningen gestart met haar eigen fysiotherapiepraktijk. Naast 'gewoon' fysiotherapeute, is ze gespecialiseerd in behandeling van spannings- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld pijn en vermoeidheid. Dit worden ook wel psychosomatische klachten genoemd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is aanvankelijk niet zo duidelijk. De lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten naar verloop van tijd toenemen, levert medisch onderzoek niet veel op. Een duidelijke medische diagnose is vaak niet te stellen wat u een gevoel van onbegrip kan geven.

Psychosomatische klachten uiten zich in lichamelijke klachten zoals: extreme vermoeidheid, zich niet kunnen ontspannen, druk op de borst of hartkloppingen, onverklaarde spier-of gewrichtspijn, benauwdheid, moeite met ademhalen, hoofdpijn, nek, rug en bekkenklachten, onverklaarde maag, darm- of buikklachten.

Hedy Christians is een bij het KNGF en NFP geregistreerd psychosomatisch fysiotherapeute die kan helpen inzicht te krijgen in het ontstaan en de gevolgen van de klacht. Middels bijvoorbeeld ademhalings- en ontspanningsoefeningen en/of rationeel emotieve gedragstherapie (REBT) kunnen gezamenlijk afgestemde doelen behaald worden. Meer informatie

www.fysio-psychosomatiek.nl