economie

09 sep 2008, 21:09

Niet UMCG maar Delfzicht op vierde plek in Beste Ziekenhuizen 2008

Niet het UMCG maar de streekziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten behoren tot de beste van Nederland. Tenminste, wanneer we het weekblad Elsevier moeten geloven. Afgelopen zaterdag werden er resultaten van een onderzoek naar de prestaties van 98 ziekenhuizen gepubliceerd. De resulaten waren zeer positief voor de twee Groningse streekziekenhuizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Locatie Delfzicht van de Ommelander Ziekenhuis Groep komt dit jaar als vierde beste ziekenhuis van ons land uit de bus. Verder kreeg de locatie Delfzicht samen met nog twee andere ziekenhuizen, het hoogste puntenaantal op het onderwerp Omgang met de patiënt. Zowel de locatie Lucas (Winschoten) als de locatie Delfzicht (Delfzijl) van de Ommelander Ziekenhuis Groep kregen een ruime voldoende voor het onderwerp Medische prestaties, te weten een 7,3 respectievelijk een 7,2.

Weekblad Elsevier presenteerde afgelopen weekend voor de 13e keer de resultaten van een onderzoek naar de ziekenhuizen met de beste dokters en verpleegkundigen, een goede samenwerking met andere instellingen en huisartsen en de beste service aan de patiënt.

Onderzoeker-adviseur Peter Lagendijk vroeg deskundigen in de zorg, zoals specialisten, verpleegkundig kader, huisartsen, managers en bestuurders, hun ervaringen en oordeel te geven over het ‘eigen’ en vier andere, hen bekende ziekenhuizen. Hij legde de ondervraagden over de volgende zeven onderwerpen: - medisch functioneren, - kwaliteit van specialisten, - de faciliteiten en kwaliteit van onderzoek en opleiding, - kwaliteit van verpleging, - personeel & organisatie, - omgang met de patiënt en - samenwerking met andere zorginstellingen en huisartsen, in totaal ruim 100 vragen voor.