economie

05 aug 2008, 10:10

Nauwe samenwerking tussen Redema Groep en CEG

Projectontwikkelaar Central Europe Groep (CEG) uit Groningen en vastgoed investeringsbedrijf Redema Groep uit IJsselstein gaan nauw samenwerken. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van vastgoedontwikkeling in met name centraal Europa. Met de raamwerkovereenkomst willen de twee partijen een nog belangrijkere positie op de snel groeiende ontwikkelingsmarkt ontwikkelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee bedrijven zijn qua omvang en doelstelling aan elkaar gewaagd. Zo ligt het aantal werknemers in beide gevallen rond de honderd personen. Bij Redema bevinden die zich echter voor een groot deel in Nederland, terwijl CEG juist de meeste mensen in het buitenland heeft gestationeerd.

Qua werkgebied kunnen de twee elkaar mooi aanvullen, vindt mede-eigenaar Van der Haar van CEG. "Het voelt als een op maat gemaakt pak. Wij hebben vestigingen in Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, Slovenië en de Baltische staten. Redema zit in Nederland, Duitsland, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Turkije. Overlap is er alleen in Slowakije.”

Door de samenwerking zal de focus van beide bedrijven zich concentreren op retail- en woningbouwontwikkelingen. Ook wordt Redema door de afspraak de grootste aandeelhouder van CEG.