economie

15 jul 2008, 10:10

Medewerkster Noordelijke Dagblad Combinatie Groningen onderscheiden als ‘beste praktijkopleider’

Mevrouw G. Maasendam, werkzaam bij de Noordelijke dagblad Combinatie (NDC) in Groningen, is genomineerd voor de titel ‘beste praktijkopleider’ van Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vakjury van de ECABO-verkiezing 'Beste leerbedrijf van het jaar' en 'Beste praktijkopleider van het jaar' heeft voor beide categorieën drie finalisten geselecteerd. De finalisten maken kans op een geldbedrag van 2.500 euro, dat zij moeten besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject. De wedstrijd is door kenniscentrum ECABO uitgeschreven onder al haar sectoren, dus zowel de economisch-administratieve, de ict-, als de orde en veiligheidsector.
De jury oordeelde dat onder de 44 inzendingen van beste praktijkopleider er drie uitsprongen. Dat zijn in alfabetische volgorde:

- De heer O. Acton, werkzaam bij Datacount in Leiden
- Mevrouw G. Maasendam, werkzaam bij NDC Mediagroep/Dagblad van het Noorden in Groningen
- De heer L. Vugts, werkzaam bij Simac ICT in Veldhoven

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit en de verscheidenheid van de inzendingen. Bedrijven in alle mogelijke sectoren en van uiteenlopende omvang hebben oog voor het opleiden van hun medewerkers van de toekomst, zo komt duidelijk naar voren. Op de werkvloer lopen veel betrokken praktijkopleiders die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen. Leren in de praktijk krijgt ook steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Hun contacten met de scholen zijn vaak hecht. Ze staan altijd open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Publieksprijs en vakjuryprijs


De genomineerden kunnen zowel een publieksprijs als de vakjuryprijs in de wacht slepen. De publiekswinnaar krijgt een eervolle vermelding en kan rekenen op publiciteit. Op www.ecabo.nl/verkiezing kan het publiek vanaf 18 juli stemmen op het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.
Aan de vakjuryprijs zit een geldbedrag van 2.500 euro verbonden voor zowel het beste leerbedrijf als de beste opleider.