economie

05 nov 2009, 08:08

Martini Ziekenhuis regionaal winnaar TopZorg contracten Menzis

Het Martini Ziekenhuis is winnaar geworden van de Menzis TopZorg contracten in Groningen. Het ziekenhuis sleepte drie van de vier nieuwe TopZorg-contracten voor 2010 en 2011 in de wacht: voor het plaatsen van een heupprothese en knieprothese en voor het verwijderen van amandelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moeten bij je kind de amandelen worden verwijderd, dan wil je erbij zijn als het onder narcose wordt gebracht. In een KNO-poli met het TopZorg-predikaat kan je daarop vertrouwen. Wordt een nieuw heupgewricht geplaatst, dan wil je er zeker van zijn dat de specialist voldoende routine heeft in de ingreep en dat de verpleging speciaal let op het voorkomen van doorligwonden. Bij TopZorg is dit vanzelfsprekend. Natuurlijk word je, net als bij de andere TopZorg-behandelingen, sneller geholpen dan in Nederland gebruikelijk en kan je vertrouwen op de zeer goede medische kwaliteit. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed. Alles langs de meetlat van de patiënt.

Martini: ‘trots’
Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis, is zeer content met de toegekende predikaten. “Het Martini doet er alles aan om de beste en meest patiëntvriendelijke zorg te leveren. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de behandelingen en zijn uiteraard blij dat zorgverzekeraar Menzis deze drie TopZorg-predikaten toevoegt aan de vier die we vorig jaar al hebben ontvangen. Daar zijn we best trots op.”

NPCF
Ook de Nederlandse Patienten Consumentenfederatie (NPCF) is enthousiast over de nieuwe TopZorg-contracten. Atie Schipaanboord, directeur Beleid en Innovatie van de NPCF: “We vinden het mooi dat mede op basis van patiëntencriteria zorg en TopZorg is ingekocht.”

Menzis TopZorg
In 2009 begon Menzis met TopZorg. Uitgangspunt: niemand weet zo goed wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor negen