economie

13 nov 2009, 10:10

Lichtpuntjes in economische malaise

In tijden van economische malaise zijn er ook lichtpuntjes te bespeuren. Dat bleek ook zeker tijdens de uitreiking van de Gazellen Awards afgelopen donderdag in Hoogeveen. Bedrijven die hun omzet het sterkst zagen groeien en een positief bedrijfsresultaat wisten te realiseren werden onderscheden met een award. Initiatiefnemer Het Financieele Dagblad wil met de awards het ondernemerschap stimuleren en de aandacht vestigen op Nederlandse bedrijven die snel in omzet groeien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de provincie Groningen werd B&S Holland Trading Group winnaar in de categorie grote bedrijven, met een omzet van 30 miljoen of meer. De groothandel in luxe consumentengoederen zag de omzet stijgen met 105 procent. Bij de middenbedrijven (omzet van twee tot dertig miljoen) won Ziegler Brandweertechniek. De producent van brandweerauto’s kon in de boeken een stijging van 93 procent noteren. Bij de kleine bedrijven (omzet tot twee miljoen) ging WorldTicketShop uit Groningen er met de award vandoor na een stijging van de omzet met maar liefst 527 procent.

In Nederland waren er afgelopen jaar een recordaantal van 691 gazellen. Het criterium daarvoor is dat je een omzetgroei van meer dan twintig procent moet realiseren en tegelijk een positief bedrijfsresultaat kunt laten zien in 2008.