economie

08 okt 2008, 08:08

Leek opnieuw MKB-vriendelijkste gemeente van Groningen; Gemeente Groningen daalt op ranglijst

Leek is de meest mkb-vriendelijke gemeente in de provincie Groningen. De gemenete Groningen daalt op de ranglijst, terwijl de gemenete Ten Boer juist steeds mkb-vriendelijker wordt, zo blijkt uit een onderzoek van MKB Noord. Het Friese Skarsterlân is voor de derde keer op rij verkozen tot de MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Friese gemeente kwam beter uit de bus dan Leek en Hoogeveen, de mkb-vriendelijkste gemeente van respectievelijk Groningen en Drenthe. Dat maakte MKB-Noord vandaag bekend tijdens de druk bezochte prijsuitreiking van deze verkiezing, die voor de derde keer werd georganiseerd.

De winnaar van de provincie Groningen is (net als 2 jaar geleden) de gemeente Leek. De ondernemers in deze gemeente waarderen hun eigen gemeente met een ruime voldoende en bij ondernemers uit andere gemeenten heeft Leek een positief imago. De gemeente investeert in de relatie met ondernemers en in het nieuwe bedrijventerrein langs de A7, Leeksterveld.


De lijst laat dit jaar, afgezien de positie van Skarsterlân en Leek, interessante verschuivingen zien. Zo rukt de gemeente Ferwerderadiel op naar de 2e plaats en zit ze Skarsterlân op de hielen. Dit heeft de gemeente vooral te danken aan de tevredenheid van de ondernemers.

Ten Boer en Menaldumadeel zijn opvallende nieuwe binnenkomers in de top 10. De Friese gemeenten doen het opmerkelijk goed; maar liefst 7 plekken in de top-10 worden bezet door een Friese gemeente. Voor een aantal opvallende dalers, waaronder de gemeente Meppel en Groningen, is er werk aan de winkel. Voor beide gemeenten geldt dat de ondernemers aanzienlijk minder tevreden zijn dan 2 jaar geleden. Ook hebben Meppel en Groningen nu een minder goed imago bij ondernemers uit andere gemeenten.