economie

25 mrt 2008, 09:09

Lectorinstallatie Creërend ondernemen en symposium 'De nieuwe ondernemer'

Donderdagmiddag 3 april wordt dr. Gerben Blaauw, de nieuwe lector Creërend Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen, officieel geïnstalleerd. Na zijn installatie start het symposium 'De nieuwe ondernemer,' dat is georganiseerd door het Kenniscentrum Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met VNO-NCW Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dr. Gerben Blaauw (1970) studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De thema's ondernemerschap en kennismanagement stonden centraal in zijn afstudeeronderzoek dat werd voortgezet als promotieonderzoek. In 2005 promoveerde hij op het proefschrift Identificatie van cruciale kennis. Blaauw is sinds 2004 als universitair docent verbonden aan de Technische Universiteit Twente.

Het lectoraat Creërend Ondernemen is gericht op het uitvoeren van een meerjarig onderzoeksprogramma ter bevordering van diverse vormen van ondernemerschap. Het lectoraat is verbonden aan het Instituut voor Marketing & Management en opereert vanuit het Kenniscentrum Ondernemerschap.Symposium 'De nieuwe ondernemer'

Mevrouw Alice Wösten, directeur HanzeConnect en Zakenvrouw van het Noorden 2007 verricht de 'opwarmdiscussie.' Daarna zijn er drie workshops te volgen:

* de creërende ondernemer (natuurlijk onder de bezielende leiding van de kersverse lector zelf),
* de ondernemende medewerker (door o.a. lector Flexicurity Harm van Lieshout)
* én de ondernemer in internationaal perspectief (door lectoren International Business Frank Jan de Graaf en International Communication Jeanine Deen.