economie

23 jan 2009, 09:09

KvK Noord organiseert reis naar Finland

De Kamer van Koophandel Noord organiseert van 24 tot en met29 mei een marktoriëntatiereis naar Finland. De reis is bedoeld voor alle ondernemers die zich willen oriënteren op de markt in Finland, een land waar volgens de KvK goede kansen liggen voor noordelijke ondernemers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit heeft volgens de KvK onder andere te maken met de centrale ligging in Noord-Europa en de historische banden met Rusland en Baltische landen. Finland is een van de meest concurrerende economieën in de wereld. Finland, ruim acht keer zo groot als Nederland met 5,3 miljoen inwoners, kende de afgelopen jaren een stabiele economische ontwikkeling. Het land ligt in de best presterende Europese regio qua economische groei en innovatie. Het land heeft een aantal kenmerken, zoals goed opgeleide beroepsbevolking en veel kennisintensieve bedrijvigheid. Sterk in opkomst zijn innovatieve activiteiten op het terrein van life-science, agribusiness, energie, duurzaamheid enICT.

 

De marktoriëntatiereis wordt uitgevoerd in het kader van het nieuwe exportproject WiN! en ondersteund door Europees Fonds Regionale Ontwikkeling, Samenwerkingsverband Noord Nederland en EZ/KOMPAS.