economie

02 jul 2009, 07:07

KEMA ziet groeikansen in de Energy Valley regio

KEMA, dat per 1 juli het onderdeel Gasunie Engineering & Technology (GET) heeft overgenomen, ziet belangrijke groeikansen in de Energy Valley regio. Dankzij de samenvoeging met het Groningse GET kan KEMA zijn expertise op het gebied van elektriciteit uitbreiden met belangrijke kennis op gasgebied, en zich zo een nog sterkere internationale positie verwerven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We willen een ‘centre of excellence’ worden”, aldus Thijs Aarten van de Raad van Bestuur. “De koppeling tussen gas en elektriciteit neemt toe en ook thema’s als duurzaamheid worden steeds belangrijker. Ook van klanten uit het buitenland merken wij een toenemende vraag naar expertise op het gebied van zowel gas als elektriciteit. Managementconsultancy deden we al; wat miste op gasgebied was technische operationele kennis.”

Aarten is blij dat KEMA nu ook in het Noorden actief wordt. “We hebben al een groot kantoor in Arnhem en een kleine in het Zuiden, maar in het Noorden zaten we nog niet. Ik denk dat het Noorden van groot belang is: die regio biedt grote groeikansen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenvoeging van KEMA met GET positief is voor de werkgelegenheid. Allereerst zijn de negentig medewerkers van GET ondergebracht in een wereldwijd internationaal netwerk van ruim 1.900 mensen. Bovendien heeft KEMA een duidelijke groeistrategie, zowel voor het bedrijf als voor de mensen. Zij krijgen dus de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen.”