economie

21 mrt 2008, 09:09

Kapperspecialist Xafi international vestigt zich op Fivelpoort in Appingedam

Het bedrijf Xafi international, gespecialiseerd in professioneel meubilair voor de kappersbranche, uiterlijke verzorgingsbranche, medische branche en wachtkamerinrichting, vestigt zich binnenkort op het bedrijvenpark Fivelpoort nabij Appingedam. Het ligt in de bedoeling om medio mei a.s. te starten met de bouw van een pand dat zal dienen als kantoor en als opslag voor de diverse producten. Met deze nieuwe activiteiten is een investering van ca. 800.000 euro gemoeid. In eerste instantie levert het bedrijf aan ca. 8 mensen werk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Recentelijk is met Fivelpoort C.V. een overeenkomst getekend voor de afname van een kavel van ca. 2000 m². Het bedrijf houdt zich vooral bezig met de import en distributie van professioneel meubilair niet alleen voor de kapperssector, maar sinds kort ook voor de medische groothandel. Vanuit Fivepoort importeert en exporteert Xafi haar producten niet alleen richting de Nederlandse markt, maar ook internationaal.

Bedrijvenpark Fivelpoort
Het Bedrijvenpark Fivelpoort is een duurzaam bedrijventerrein dat is ontwikkeld door een samenwerking van de gemeente Appingedam, gemeente Delfzijl en Groningen Seaports georganiseerd in Fivelpoort C.V. Fivelpoort is een hoogwaardige MKB-terrein (duurzaam, gezamenlijke activiteiten) op een zichtlocatie aan de N33 in Appingedam (Assen-Eemshaven) Fivelpoort is opgezet voor bedrijven in de dienstverlenende sector en de kleinschalige industrie. De eerste bedrijven hebben zich er inmiddels gevestigd .