economie

30 sep 2010, 21:09

Jos Beeres Wijnkoperij uit Groningen voor tweede jaar ‘wijnspeciaalzaak van het jaar’

Op basis van ruim 40 eervolle vermeldingen in de Wijnalmanak 2011 is Jos Beeres Wijnkoperij voor de tweede achtereenvolgende keer gehuldigd als ‘wijnspeciaalzaak van het jaar’. Zij voeren het beste assortiment van Nederland in de prijscategorie tussen € 5 en € 10. Dit is op 30 september jl. bekend geworden tijdens de presentatie van deze bekende koopgids in Amsterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Wijnalmanak geldt als de belangrijkste referentie voor betaalbare kwaliteitswijnen in Nederland. In de prijscategorie tussen € 5 en € 10 wordt een onderscheid gemaakt tussen wijnen uit de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak. Jos Beeres Wijnkoperij is mede-eigenaar van een groep van samenwerkende wijninkopers onder de naam Les Généreux.

Dit jaar heeft auteur Cuno van ’t Hoff met een team van professionele wijnproevers het stokje overgenomen van Harold Hamersma. In totaal zijn meer dan 6000 wijnen geproefd, waarvan slechts 1800 in aanmerking zijn gekomen voor een eervolle vermelding.

Anouschka en Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij: ‘wij zijn bijzonder verheugd dat het nieuwe proefteam van de Wijnalmanak ons assortiment eveneens als beste van Nederland bestempelt. Al onze wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer. Wij selecteren zorgvuldig op wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het is geweldig als je daarvoor deze bijzondere waardering krijgt.’