economie

22 aug 2008, 09:09

Initiatief Groningse NVM-makelaars : eerste ‘Open Huizendag’

Volgende week zaterdag 30 augustus organiseren de NVM-makelaars uit stad-Groningen, Haren en het Hogeland voor het eerst gezamenlijk een ‘Open Huizendag’. De openhuizendag helpt kopers die zich vrijblijvend een beeld willen vormen van het woningaanbod. Normaal gesproken worden woningen tijdens kantooruren bezichtigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Taak van de verkoopmakelaar is om een huis bij zo veel mogelijk kopers onder de aandacht te brengen. De makelaars van de NVM hebben daarvoor een flink arsenaal aan instrumenten in huis. Eén daarvan is de zogeheten openhuizendag op zaterdag. Zaterdag 30 augustus organiseren de NVM-makelaars uit stad-Groningen, Haren en het Hogeland zo’n dag voor het eerst gezamenlijk.

Makelaars beschikken tegenwoordig over tal van tools om een huis onder de aandacht van potentiële kopers te brengen: van het traditionele te koop-bord en krantenadvertenties tot interactieve presentaties op internet, verkoopstyling en nog veel meer.

Ook het fenomeen openhuizendag is al een tijdje bekend. Op zaterdag 30 augustus stellen de NVM-makelaars uit stad-Groningen en omgeving voor het eerst samen te koop staande woningen open voor het publiek. Het gaat om zo’n 500 koopwoningen.

De openhuizendag helpt kopers die zich vrijblijvend een beeld willen vormen van het woningaanbod. Normaal gesproken worden woningen tijdens kantooruren bezichtigd. Dat gaat dan op afspraak en er is ook altijd een verkoopmakelaar aanwezig. De openhuizendag is op zaterdag; men hoeft er dus geen vrij voor te nemen. Afspraak niet nodig.


Openhuizendag: zaterdag 30 augustus, 11.00 – 14.00 uur.