economie

04 jul 2008, 10:10

Impuls voor economie Grootegast en omgeving: centrumplan “Nije gast” forse stap dichterbij

Het nieuwe winkelcentrum “Nije gast” te Grootegast is een forse stap dichterbij gekomen nu Leyten vastgoedontwikkeling overeenstemming heeft bereikt met Aldi over de vestiging van een winkel in het nieuwe centrum. In het nieuwe centrum komen naast een filiaal van de Aldi nog andere winkels, de Rabobank – die tijdelijk in het gebouw van de SNS-bank gaat zitten- en de bibliotheek. Het wordt een centrum dat Grootegast een “eigen hart” geeft met een mooi dorpsplein waar je elkaar op de weekmarkt ontmoet. Het huidige Marktplein houdt ook die naam. Omringd door de nieuwbouw ontstaat een nieuw plein en aan dat plein is de naam “Abel Tasmanplein” gegeven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voordat het zover was hebben partijen maandenlang met elkaar onderhandeld en die onderhandelingen zijn nu positief afgesloten. De gemeente is erg blij met dit behaalde resultaat. Het is de bedoeling van Aldi in 2010 de nieuwbouw gaat betrekken.

In het nieuwe centrum van Grootegast zullen ondermeer 38 comfortabele appartementen verdeeld over 3 woonblokken in 8 variaties van 92 m2 tot 148 m2 worden gebouwd. Veder voorziet het plan in de bouw van 4 luxe parkwoningen met een oppervlakte van 143 m2 met een eigen parkeerplaats en met een terras op de 1e verdieping. De appartementen worden gerealiseerd boven de winkels en voorzieningen die op de begane grond komen. Voor de appartementen gelden prijzen vanaf
€ 193.200,-- vrij op naam. De verkoop van de appartementen en de parkwoningen is eind mei gestart en de belangstelling daarvoor is goed te noemen.

Op 29 augustus a.s. zal er een informatiemarkt/woonbeurs worden gehouden en voor die tijd zal er nog een modelwoning worden geplaatst in de omgeving van het Marktterrein. Voor die datum wil Leyten het bouwwerk uitzetten en zullen bouwhekken worden geplaatst. De planning is dat het huidige onderkomen van de Rabobank in september wordt gesloopt en direct daarna zal het binnenterrein (Abel Tasmanplein) worden aangelegd om de bouw van de “Nije gast” vanuit een verharde omgeving mogelijk te maken.