economie

11 okt 2010, 09:09

Huize Maas helemaal in het teken van de Groninger Horeca: wie wordt beste barman van Groningen?

In de grote zaal van Huize Maas in Groningen vindt maandag 25 oktober voor de tweede keer de Tapwedstrijd plaats. Personeel van verschillende zaken uit de stad zal het hier tegen elkaar opnemen en strijden voor de titel „beste barman of –vrouw van Groningen‟. Een strenge jury beoordeelt de kandidaten op een aantal criteria, waaronder gastvrijheid en de presentatie van een perfect getapt biertje. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen horecatopper van Groningen noemen, maar krijgt ook de kans om zijn of haar titel te verdedigen op de landelijke editie van de Tapwedstrijd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast de Tapwedstrijd is er in de kleine zaal ook van alles te beleven. Een primeur deze keer: Het is namelijk de eerste keer dat de Groninger Horecabeurs wordt georganiseerd. De beurs is speciaal gericht op de werknemers en werkgevers binnen de horecabranche en staat in het teken van drinken, gastvrijheid en ondernemen.


Bij negen professionele stands heeft men de mogelijkheid tot proeven, leren en proberen. Zo is er een hoop productkennis op te doen op het gebied van whisky, rum, wijn, bier en koffie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop van een professionele barista, of een kleine proeverij van wijnen, bier en sterke drank. En blijkt tijdens de Tapwedstrijd dat er nog meer te leren valt, dan kan elke bezoeker zich inschrijven voor een eendaagse barcursus. Aan de ondernemer is ook gedacht.

Onderwerpen als actieve verkoop en payrolling komen aan bod, en elke standhouder doet een extra scherpe aanbieding die alleen deze dag geldig is.


De initiatiefnemer van de Groninger Horecabeurs is Joris van Berkel. Hij richt zich met de webportal HorecaGroningen.nl al enkele jaren op horeca in de stad en provincie. Met de Groninger Horecabeurs hoopt hij te bereiken dat zowel de ondernemer als de werknemer iets opsteekt waar hij of zij in de praktijk ook iets aan heeft. “Gratis pennen zul je hier niet vinden, ik wilde de nadruk leggen op kwaliteit: Het opdoen van ideeën, kijken wat er beter kan en hoe. We hebben al een heleboel goede cafés en restaurants hier in het noorden, daar wilde ik iets mee doen.”
 

Inschrijven:

www.detapwedstrijd.nl