economie

03 aug 2009, 08:08

Hittegolf nadert, maar Groningse instelling komt met aanbieding duurzame regenton

Misschien is het moment niet erg gelukkig gekozen. Want met een hittegof in aantocht zullen vermoedelijk weinigen denken aan het aanschaffen van een regenton. Maar qua prijs is het misschien wel weer interessant: het Informatiepunt Duurzaam Bouwen aan de Hereweg 9 te Groningen biedt nu regentonnen aan voor twintig euro. Het Informatiepunt meldt ons:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Wie denkt er nu in de zomer aan het plaatsen van een regenton? Maar toch is het er nu de tijd voor. De planten in de tuin hebben water nodig. De auto wordt gewassen, de ramen gedaan. De waterkraan wordt dus weer veel gebruikt.
Maar dat kan anders, in het Nederlandse klimaat valt er regelmatig een regenbui.’


‘Vang dit water op en ga hiermee de planten besproeien, de auto en ramen wassen. Gratis water, u hoeft het alleen maar op te vangen. Het Informatiepunt Duurzaam Bouwen aan de Hereweg 9 te Groningen, kan dankzij gemeentelijke steun u een regenton met een inhoud van 210 liter aanbieden voor € 20.-‘

U kunt een regenton afhalen bij het Informatiepunt op maandag tm vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.30 uur. _www.ipdubo.nl <http://www.ipdubo.nl/>_ onder winkel voor meer informatie.