economie

08 sep 2008, 09:09

Hans Haerkens stopt als secretaris VNO-NCW Noord en krijgt landelijke functie

Hans Haerkens, algemeen secretaris van VNO-NCW Noord, verruilt zijn post met ingang van vandaag, maandag 8 september, voor een functie bij de landelijke organisatie VNO-NCW. Hearkens kreeg in het Noorden zeer grote bekendheid vanwege zij inzet voor de Zuiderzeelijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij zal daar aan de slag gaan als lobbyist op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ordening. In deze functie zal hij coördinator zijn bij ruimtelijk-economische vraagstukken van nationaal belang. Het zijn beleidsterreinen waarop Haerkens ook als voorman van VNO-NCW Noord al zeer actief was. Hij vervult deze functie in wisselwerking met regionale en (inter)nationale partners. Juist de verbindingen met de regio’s zijn cruciaal voor een effectieve nationale lobby.

De leiding over de bureauorganisatie van VNO-NCW Noord zal tijdelijk worden overgenomen door Johan Bongers, directeur van VNO-NCW Midden, totdat in de opvolging van Haerkens is voorzien. Gedurende deze overgangsperiode zal Haerkens zich in gaan werken in zijn nieuwe functie, maar blijft hij op inhoudelijke dossiers beschikbaar voor VNO-NCW Noord.

Hans Haerkens (50) is zijn carrière 16 jaar geleden begonnen als secretaris VNO Noord-Nederland. Na de fusie met NCW Noord (1995) werd hij algemeen secretaris VNO-NCW Noord-Nederland. In deze rol heeft hij de belangen van ondernemend Noord-Nederland op uiteenlopende terreinen behartigd. De afgelopen jaren trad hij prominent op de voorgrond als campagneleider van het actiecomité 'Hier trekken we de lijn' dat tot eind 2007 gestreden heeft voor de Zuiderzeelijn. Vanuit die rol werd hij door RTV Noord genomineerd voor de titel Groninger van het Jaar 2007.